Ce și cum mâncăm

Alimentaţia este esenţială în perioada de creştere a copilului şi are efect direct asupra activităţii sale şcolare şi a capacităţii de concentrare. Un copil care are rezultate bune va fi stimulat sa înveţe şi mai mult. Pe de altă parte, unul cu o alimentaţie deficitară sau cu dezechilibre nutritive va avea de suferit în acest sens.

Tocmai de aceea, nu lăsăm nimic la voia întâmplării in grădiniţa noastră. Preocuparea noastră pentru alimentaţia copilului dvs. se reflectă în meniul grădiniţei.

Mâncarea servită este preparată în bucătărie proprie sub supraveghere, in condiţii igienice impecabile.

Meniul este conceput sub îndrumarea unui medic nutriţionist avizat şi cu autoritate în domeniu. Dna Anamaria Iulian, sau „nutriţionistul copiilor” are peste 20 de ani experienţă în domeniul medicinei, este expert în nutriţie comportamentală şi iniţiator şi realizator al cursului de nutriţie şi dezvoltare personală pentru cadrele didactice din învăţământului primar şi preşcolar.

Produsele făinoase sunt toate preparate preponderent din făină integrală, iar pâinea utilizată este de asemenea integrală, şi anume „Grâu întreg”.  De două ori pe săptămână copiii consumă peşte oceanic de captură sălbatică, iar meniul este unul echilibrat şi complet.

Consumul de zahăr este limitat, deoarece se folosesc şi indulcitori naturali, precum fructoza sau siropul de agave.

Se pregăteşte, de asemenea, hrană separată pentru copiii cu necesităţi alimentare deosebite sau intoleranţe şi alergii: intoleranţă la gluten,  intoleranţă la lactoză, alergii la fructe de pădure, nuci etc.

Prin urmare, puteţi avea încredere deplină că meniul nostru întruneşte criteriile de sănătate şi echilibru alimentar absolut necesare dezvoltării copilului din punct de vedere fizic şi intelectual.

Scroll to Top