Meniu

Descriere preparate

Tartine din pâine integrală (“Grâu întreg”) cu: pastă de roşii uscate şi parmezan, cremă de avocado, brânză de vaci cu verdeţuri.

Supă de văcuță cu găluşte

Supă de roşii cu busuioc

Supă-cremă de broccoli

Ciorbiţă de curcan

(crutoane de casă din făină integrală)

Cuşcuş cu peşte (filé de ton)

Perişoare din carne de curcan cu piuré de cartofi şi morcov

Somon la grătar cu orez integral şi legume

Brânzoaică moldovenească

Rulouri cu scorţişoară

Sărăţele cu susan

Plăcintă cu spanac

Croissant cu gem

Ingrediente folosite: făină integrală, zahăr brun, ouă proaspete, brânză slabă de vaci etc

O alimentaţie sănătoasă – un copil sănătos şi inteligent!

Alimentaţia este esenţială în perioada de creştere a copilului şi are efect direct asupra activităţii sale şcolare şi a capacităţii de concentrare. Un copil care are rezultate bune va fi stimulat sa înveţe şi mai mult. Pe de altă parte, unul cu o alimentaţie deficitară sau cu dezechilibre nutritive va avea de suferit în acest sens.

Tocmai de aceea, în grădiniţa noastră, nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Preocuparea noastră pentru alimentaţia copilului dvs. se reflectă în meniul grădiniţei. Mâncarea servită este preparată în bucătărie proprie sub supraveghere, in condiţii igienice impecabile.

Meniul este conceput sub îndrumarea unui medic nutriţionist avizat şi cu autoritate în domeniu. Dna Anamaria Iulian, sau “nutriţionistul copiilor” are peste 24 de ani experienţă în domeniul medicinei, este expert în nutriţie comportamentală şi iniţiator şi susţinător al Curs de Nutriţie şi Dezvoltare personală pentru cadrele didactice din învăţământul şcolar şi preşcolar. De asemenea, este şi iniţiator şi realizator a 19 Tabere de Nutriţie şi Dezvoltare personală, adresate copiilor cu probleme de greutate (suprapondere şi obezitate) din 2011 până în prezent. Mai multe detalii cu privire la experienţa şi specializarea dnei doctor pot fi găsite la: www.frumossisanatos.ro

Produsele făinoase sunt toate preparate preponderent din făină integrală, iar pâinea utilizată este de asemenea integrală, şi anume “Grâu întreg”.  De două ori pe săptămână copiii consumă peşte oceanic de captură sălbatică, iar meniul este unul echilibrat şi complet.

Consumul de zahăr este limitat, deoarece se folosesc în mare parte îndulcitori precum fructoza sau siropul de agave.

Se pregăteşte, de asemenea, hrană separată pentru copiii cu necesităţi alimentare deosebite sau intoleranţe şi alergii: intoleranţă la gluten,  intoleranţă la lactoză, alergii la fructe de pădure, nuci etc.

Prin urmare, puteţi avea încredere deplină că meniul nostru întruneşte criteriile de sănătate şi echilibru alimentar absolut necesare dezvoltării copilului din punct de vedere fizic şi intelectual.

Scroll to Top